Over Ons

Wij, als korfbalvereniging De Hazenkamp, noemen onszelf altijd de gezelligste korfbalclub van Nijmegen. Dit doen we omdat gezelligheid en sportiviteit bij ons van groot belang zijn! Omdat we zo’n hechte club zijn, voelt de vereniging voor ons als leden als een tweede thuis. We organiseren daarom ook vaak gezellige activiteiten in ons clubhuis (zie ook onze activiteitenagenda).

Op dit moment hebben we vier teams, waarvan één jeugdteam en drie seniorenteams. Ons jeugdteam wordt komend seizoen een D8-tal (10-12 jaar). Daarnaast hebben we een midweekteam, dat wedstrijden speelt op woensdagavonden, en twee weekendteams die op zaterdag spelen: een 1e en een 2e team.

Geschiedenis van de club

In 1928 is de toenmalige overkoepelende sportvereniging “De Hazenkamp” opgericht. Binnen deze sportvereniging konden veel verschillende sporten worden beoefend, van turnen tot korfbal. Sinds 1978 zijn we een volledig losstaande korfbalvereniging en hebben we in 2023 ons 45-jarig bestaan mogen vieren. De naam “De Hazenkamp” is ontleend aan de wijk De Hazenkamp in Nijmegen, waar de oorspronkelijke sportvereniging in 1928 is begonnen. Voor geïnteresseerden is er ook een Wikipedia-pagina die dieper ingaat op de geschiedenis van onze club. Daarnaast kunt u via de onderstaande link naar een website die meer informatie verschaft over de geschiedenis van sportvereniging de Hazenkamp.

sportvereniginghazenkampgeschiedenis.nl

Wat is korfbal?

Voor wie nog niet bekend is met korfbal, geven wij hier een korte uitleg over de sport. Korfbal is een Nederlandse uitvinding en we spelen dit spelletje al sinds 1902. Het doel van korfbal is om samen met je teamgenoten de bal richting de korf te brengen en te scoren zonder verdedigd te worden door je tegenstander. Je mag hierbij niet lopen met de bal, dus je bent afhankelijk van je teamgenoten om de bal verder te brengen. Dit zorgt voor extra uitdaging en gezellig samenspel. Daarnaast is “verdedigen” ook iets unieks in het korfballen. Dit betekent dat je geen doelpoging mag doen als je tegenstander voor je staat met zijn hand omhoog. Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar het tegendeel is waar: het dwingt je namelijk om snel te spelen en je tegenstander te slim af te zijn. Misschien wel het meest bijzondere aan korfbal is dat het een gemengde sport is; je speelt samen met zowel heren als dames in een team. Dit zorgt voor een hele leuke en gezellige dynamiek in het team die je bij andere sporten niet tegenkomt.